Skip to main content
Påfyll på Pressens hus

Påfyll på Pressens hus

 • Dato og tid:
  18. april 2024 kl. 17.00
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  Gratis
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Pressens hus og NJ Oslo

Påfyll på Pressens Hus – En ny arena for faglig utvikling for journalister!

Pressens hus og NJ Oslo lanserer en ny satsing rettet mot både faste ansatte og frilansere i mediebransjen. Vi ønsker å skape en møteplass for faglig påfyll, verdifulle innsikter i nye verktøy og teknikker – og ikke minst en sosial arena med lave skuldre og god stemning.
Ved å delta på en “Påfyll”-kveld vil du holde deg oppdatert på de siste utviklingene og verktøyene innen journalistikken.
«Fokus på AI i Journalistikken»
Det første arrangementet vil utforske kunstig intelligens (AI) og dens betydning for journalistikken. Kursholder Henrik B. Vold vil gå igjennom AI-bruken og gi konkrete tips og forståelse for teknologien.
Introduksjon til AI-etikk, samt en gjennomgang av AI’s fordeler, utfordringer og spørsmålsrunde.
– Læringsutbytte: En dypere forståelse av hvordan AI kan anvendes på en ansvarlig måte i journalistikken, med et spesielt fokus på å følge de etiske retningslinjene fra Vær Varsom-plakaten.
Dere vil også bli introdusert til “Fem knallgode prompter og fire verktøy du aldri vil legge fra deg.” Denne sesjonen vil tilby praktiske tips for å bruke generativ AI, som ChatGPT, effektivt, og dele noen uvurderlige gratisverktøy som har blitt essensielle siden AI først ble tilgjengelig for offentligheten i 2022.
I tillegg vil det gis en eksklusiv titt på hva vi kan forvente oss gjennom 2024.
Dette vil du ikke gå glipp av!
Arrangementet tar sted i vår storstue Ytring – vi byr på en matbit og åpner i tillegg bar! Kurset varer i ca 2 timer og vi holder åpent utover kvelden for sosialt samvær, hygge og fyller selvfølgelig baren opp med Pressens Pils!
Vi sees!