Skip to main content
LIVEPOD: Stortinget for Aftenpostens føtter
JUBEL: Aftenpostens team jubler etter at de vant Skup-prisen for pendlerboligavsløringene. Nicolai Delebekk (t.h.) leder livepod med dem fra scenen i Pressens hus
FOTO: Skup/Eva Akerbæk

LIVEPOD: Stortinget for Aftenpostens føtter

 • Dato og tid:
  20. april kl. 16:30
 • Hvor:
  Pressens hus, Ytring
 • Pris:
  0
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Pressens hus

Det begynte med reiseregninger og endte med politikere som falt som fluer. SKUP er over – etterfesten med prisvinnerne i Aftenposten tar vi på Pressens hus.

Aftenposten har ikke kunnet slippe SKUP-jubelen ordentlig løs siden 2005. Ikke rart de danset på bordet, da de 2. april brøt den litt kjedelige rekken. Og da de først slo til, var det i konkurranse med 61 sterke metoderapporter.

Aftenpostens Nina Selbo Torset, Vegard Venli, Sigrid Gausen, Henning Carr Ekroll, Åshild Langved og Robert Gjerde fikk SKUP-prisen 2021 for “Pendlerboligene – Fra gutterom til stortingsskandale”. Deres avsløringer om stortingsrepresentantenes bruk av pendlerboliger, har fått store konsekvenser for flere politikere. Det blir “afterwork” på Pressens hus, med prisvinnerne i livepod fra scenen 20. april kl 16:30. Baren er åpen fra kl. 16.

Gjester: Nina Selbo Torset, Vegard Venli, Henning Carr Ekroll og Trine Eilertsen

Programleder er Nicolai Delebekk fra Faktisk.no

Utdrag fra Skup-juryens begrunnelse:

“Aftenpostens journalister benyttet seg av ny, effektiv metodikk for å undersøke politikernes flyttehistorikk, eiendomsinvesteringer og boforhold. Det ble bygget datasett over 127 stortingspolitikeres eiendommer og bruk av ordningen med skattefrie pendlerboliger. Avisen kunne avsløre at åtte folkevalgte sikret seg gratis leilighet fordi de ikke flyttet ut av barndomshjemmet. Flere stortingsrepresentanter fikk pendlerleilighet i strid med regelverket.

Gjennom sin kreative metode fant Aftenpostens journalister en vei forbi muren av taushet som byråkrater i Stortinget og Statsministerens kontor forsøkte å bygge rundt spørsmål om pendlerboligene. En trist konsekvens er sviktende tillit til våre folkevalgte.”