Skip to main content

Lager lyd på Pressens hus: – Alle kan podkaste

PODKASTKURS: Gjør som Ebba Køber i Synkron magasin: Lær å lage podkast på Pressens hus! Til venstre er kursleder Nicolai Delebekk (Faktisk.no) under Fagpressens kurs 14. mars. Foto: Berit Nyman.

Vær kreativ og lek deg frem, er kurslederens råd til spirende podkastprodusenter.

Pressens hus har mange fine møterom, inkludert podkaststudioene Studio 1 og Studio 2, som du og din organisasjon kan leie til gode priser.

Nicolai Delebekk (Faktisk.no) holdt nylig podkastkurs for Fagpressen, på vegne av Institutt for journalistikk. Han mener det ikke trenger å være komplisert å lage podkast.

– Det er ikke vanskelig, men man bør ha en plan for hvor man vil, oppbygning og format, og hvordan man ønsker å nå ut til lyttere.

Selv lærte han seg det meste ved hjelp av kollegaer og ressurser på nett. For eksempel finnes det flere nettforum hvor man kan stille spørsmål til andre.

På Pressens hus leies studioene ut både med og uten teknikere. Man kan også bestille trening og rådgivning i studio via Institutt for journalistikk (IJ) eller noen av Pressens hus’ partnere.

– IJ holder også kurs, hvor du får grundig innføring i både redigering og det journalistiske, forteller Delebekk.

FULLT FOKUS: Kursleder Delebekk (f.v.) og Terje Karlsen fra Transit magasin.

– Alle kan podkaste så lenge man har utstyret til å ta opp god nok lyd, understreker Delebekk. 

Han påpeker at mens mobilopptak er godt nok for noen, ønsker mange seg enda bedre kvalitet. Uansett om man er fersk eller erfaren, har Delebekk flere gode tips på lager.

– Ikke vær redd for å tråkke i salaten. Feiler du ikke, vil du heller ikke lære noe som helst. Snakk med andre for tips og triks, og ta til deg tilbakemeldinger fra lytterne, sier han.

– Vær kreativ, ha troen på deg selv, og lek deg frem, råder Delebekk.

Nå tilbyr Pressens hus et pakketilbud som innebærer at du kan få inntil 20 timer studiotid for 1.000 kroner. Ganske god deal, med andre ord.

Øv deg med ideer eller spill inn hele episoder. Her er det rom for å leke seg!

Pakkeprisen gjelder ti ganger, med inntil to timer studiotid per gang. Deretter er timeprisen 150 kroner.

Pris for én dag er 500 kroner, og gjelder for inntil sju timer mellom 08:00 og 16:00. Disse prisene er eksludert mva. og inkluderer ikke tekniker.

Kontakt oss på post@pressenshus.no for booking og informasjon om tilgjengelighet.

Velkommen!