Skip to main content
Klimajournalistikk – bli klar til årets klimatoppmøte

Klimajournalistikk – bli klar til årets klimatoppmøte

 • Dato og tid:
  12. oktober 2023
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  Medlem av norsk presseorganisasjon: Kr 490 Andre deltakere: Kr 690
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Institutt for journalistikk

Dekke klimaendringene? Eller skal du følge forhandlingene på FNs klimamøte COP-28 i Dubai? IJs klimaseminar for nordiske journalister gir deg en oppdatering på aktuelle klimasaker.

Du møter eksperter, toppolitikere og noen av de dyktigste reporterne på feltet. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide gir et innblikk i Norges prioriterte saker på toppmøtet. Agnes Bridge Walton, Institutt for Journalistikk, vil snakke om hvordan man gir klimatoppmøtet relevans «hjemme» med lokal vri.

Program kommer, følg med for oppdateringer.

Dette lærer du:

 • Kurset retter seg mot journalister som skal dekke COP-28 og / eller klimafeltet, inkludert journalister fra lokale medier og nisjemedier.
 • Hvilke sakskomplekser er politikere og journalister fra Sverige, Norge og Danmark opptatt av nå?
 • Hvordan kommer man forbi kompliserte beregninger og teknisk språk for å dekke sakskompleksene på en god måte?

Praktisk informasjon

Dato: 12. oktober kl 09:00-15:00
Seminaret er på Pressens hus i Oslo, og kan også kan følges digitalt. Deler av dagen blir det felles streamede sesjoner mellom Sverige, Danmark og Norge.Det blir kaffe, lunch og snacks gjennom dagen.Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Foredragsholdere:

Agnes Bridge Walton

Journalist og miljøviter, Institutt for Journalistikk
Bio:
Agnes Bridge Walton, ved Institutt for Journalistikk, er journalist og miljøviter og har vunnet flere priser for sine videoserier i New York Times og VICE.

Espen Barth Eide

Klima- og miljødepartementet, Klima- og miljøminister
Bio:
Espen Barth Eide ble utnevnt til Norges klima- og miljøminister 14.10.2021.Han ble innvalgt på Stortinget  som representant for Arbeiderpartiet fra Oslo i 2017, og gjenvalgt for den kommende perioden 2021-2025.