Skip to main content
IJ-kurs: Slik lager du filmer som flyr i sosiale medier

IJ-kurs: Slik lager du filmer som flyr i sosiale medier

 • Dato og tid:
  6.-7. juni 2023
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  Medlem av norsk presseorganisasjon: Kr 6 900 Andre deltakere: Kr 9 400 kr
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Institutt for journalistikk

Hvorfor ta dette kurset?

For å lykkes med de korte filmformatene som brukes i sosiale medier må du være en fokusert historieforteller. På noen få sekunder skal du overbevise seerne om at din story er verdt å se. På dette kurset lærer du å produsere videoer som fungerer i de fleste sosiale kanaler. Vi jobber med hvilke historier som fungerer som korte filmer. Hvilke visuelle grep har effekt? Kan grafikk og tekst gjøre filmene dine tydeligere og forsterke historien? Hvilke fortellergrep kan du bruke?

Du får flere praktiske tips og oppgaver som utvikler deg som visuell historieforteller. Vi viser deg de viktigste verktøyene og hjelper deg med den tekniske produksjonen.

Kurset går over to intense dager og er en blanding av undervisning, workshop og individuell coaching.Som kursledere ønsker vi at du lykkes best mulig når du reiser hjem etter kurset. Derfor vil vi gjerne gi deg en oppfølgingsdag når du har laget noen egne filmer. Hva fungerte godt og hva kan gjøres bedre? Det er også mye læring i å se hva de andre kursdeltakerne har laget. Du bestemmer selv om du ønsker en slik oppfølgingsdag.

Kursledere:

Leif-Arne Danielsen. Kursholder og fagmedarbeider hos IJ

Jon Terje Hellgren Hansen. Kursholder og fotojournalist

Dette lærer du:

 • Fortellergrep
 • Hvilke visuelle grep som har best effekt
 • Teknisk produksjon

Praktisk informasjon

Deltagerne må selv ha med smarttelefon. Husk lader og ledig minnekapasitet på telefonen.

Det store flertallet av deltakerne på våre kurs har iPhone. Derfor må vi prioriter å vise iPhone apper i fellesundervisningen. Selv om skjermbildene mellom Android og iPhone er forskjellige, er prinsippene for redigering like. Så er du teknisk trygg på din Android og er vant til å forholde deg til nye apper, er du selvfølgelig hjertelig velkommen på kurset. Er du usikker så ta kontakt med kurslederne.

Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Har du spørsmål, ta kontakt på kurs@ij.no