Skip to main content
Høstmøtet 2022, dag 1
Norsk Redaktørforening

Høstmøtet 2022, dag 1

  • Dato og tid:
    2. november kl. 09:30
  • Hvor:
    Mesh Youngstorget/Pressens hus
  • Pris:
    Se påmeldingsskjema
  • Åpent for:
    Redaktører
  • Arrangør:
    Norsk Redaktørforening

NRs høstmøte arrangeres på Mesh Youngstorget 2. november og i Pressens hus 3. november.

  • Program, onsdag 2. november. Mesh Youngstorget: 9.30 Registrering og kaffe
    10.00 Åpning ved NRs styreleder Eirik Hoff Lysholm
  • 10.30 Redaktørundersøkelsen 2022:
    I fjor rapporterte 15 prosent av de ansvarlige redaktørene at de hadde opplevd at eierne grep inn i redaksjonelle vurderinger. Hva er status i år, og hvor ofte forsøker annonsørene å påvirke redaksjonelt innhold?
    Blant deltakerne: Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør Schibsted, Pål Nedregotten, konserndirektør Amedia og Solveig Husøy, ass. generalsekretær i Norsk Redaktørforening.
  • 11.30 Fra statlig styrt til fri og uavhengig
    Møt Boris Raonic, kringkastingssjef i Montenegro. Han har reformertarbeidet med å den statlige TV- og radiokanalen RTCG i Montenegro fra å være et politisk styrt organ til å bli et fritt mediehus.
  • 12.15 LUNSJ
  • 13.15 Forsvarssjef Eirik Kristoffersen om ledelse, Ukraina-krigen, varslingssakene og forholdet til mediene.
  • 14.00 – PAUSE
  • 14.15 Hva kan vi lære av Baneheia-dekningen?
    Hva er det som gjør at det er så vanskelig å bryte ut av flokken og stille kritiske spørsmål til hvordan vi selv fyller samfunnsrollen vår?
  • 15.00 Spons og selvmord
    To utvalg er i gang med å vurdere bestemmelsene om sponseregler og selvmord i Vær Varsom-plakaten. Vi får statusrapport fra dette arbeidet fra Hanna Relling Berg (Sunnmørsposten) og Erik Sønstelie (Oppland Arbeiderblad)
  • 15.30 Pause
  • 15.45 Slik rekrutterer vi de beste folka til journalistikken:

Hildri Gulliksen, prosjektleder i NRK, Sølve Rydland, ansvarlig redaktør i Nordhordland, Johan Ailo Kalstad, direktør i NRK Sápmi, Renate Karlsmoen, leder for NJ student

  • 16.30 Avslutning av det faglige programmet
    18.30 Champagnesmaking i Pressens hus – ved DNs vinekspert Merete Bø
    19.30 Middag i Pressens hus