Skip to main content
Historisk konferanse for kvinnelige sportsjournalister
Fotballpresident Lise Klaveness er en av bidragsyterne på torsdagens konferanse.
FOTO: Heiko Junge / NTB

Historisk konferanse for kvinnelige sportsjournalister

 • Dato og tid:
  26. oktober 2023 kl.10:00-16:00
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  Gratis
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Norske Sportsjournalisters Forbund

Torsdag 26. oktober samles store deler av landets kvinnelige sportsmedarbeidere til en konferanse på Pressess Hus i Oslo.

Det er første gang forbundet arrangerer en så stor konferanse med fokus på kvinner i sportsjournalistikken.

Her er programmet:

Program sportskonferansen for kvinnelige sportsjournalister

10.00 – Innledning: En oversikt over hvordan bransjen ser ut nå når det gjelder kjønnsfordeling, samt en presentasjon av demografitall fra VG ved Ida Høidalen.

10.20/30 – Gro Eide: Hun har vært medieansvarlig for langrennslandslaget i en årrekke og jobbet tett med både våre største stjerner i idretten og en rekke journalister. I tillegg har hun erfaring fra mange OL som presseattasje. Hun kommer for å dele av sine erfaringer fra bransjen.

11.00 – Marthe Christensen: TV 2s fotosjef kommer for å fortelle om hennes visuelle prosjekt om kvinnehelse i idretten.

11.20 – Trine Melheim Næss: TV 2s gravereporter har de siste årene gjort seg bemerket i saker om kunstgress og Qatar. Nå er hun dypt inne i agentbransjen og forteller om hvordan det er å jobbe med sakene ingen egentlig vil ha frem.

11.40 – Carina Olset: NRKs tidligere programleder står nå utenfor bransjen i hennes nye jobb som PR-rådgiver. Hva tenker hun om egne opplevelser og bransjen nå som hun ikke lenger er en del av den?

12.00 – Sportslederdebatt: NRKs Espen Olsen Langfeldt, VGs Frode Buanes, TV 2s Vegard Jansen Hagen og Viaplays Kristian Oma møtes i panelet for å diskutere rekrutteringen av kvinnelige sportsjournalister. Gjøres det nok?

12.45 – Lunsj

13.30 – Den utsatte rollen: Ingrid Sørli Glomnes, Anne Sturød, Solveig Guldbrandsen, Sigrid Heien Hansen, Helene Husvik og Josefine Engmann kommer for å snakke om sine erfaringer og opplevelser ved ekspert og kommentatoryrket.

14.30 – Lise Klaveness: Norges fotballpresiden kjenner idretten fra flere sider: som utøver, TV-ekspert og nå toppsjef. Hvordan har dekningen av kvinnefotball utviklet seg siden hun selv var utøver? Og hvordan er det å være sjef i et så mannsdominert miljø på verdensbasis?

15.30 – Kahoot