Skip to main content
Hat mot kvinner som ytrer seg – samtale og filmvisning
ØVERST FRA VENSTRE: Anniken Huitfeldt, Pamela Moriniere, Gro Holm, Anette Trettebergstuen, Trond Idås, Shazia Majid
FOTO: Sturlason/IFJ/NRK/Anne Liv Ekroll/NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor/Journalisten/Marte Vike Arnesen

Hat mot kvinner som ytrer seg – samtale og filmvisning

 • Dato og tid:
  8. mars kl. 14:30
 • Hvor:
  Pressens hus, Ytring
 • Pris:
  Gratis
 • Åpent for:
  Alle (krever påmelding)
 • Arrangør:
  Norsk Journalistlag og Pressens hus

Hva skjer hvis halve befolkningen ikke deltar i det offentlige ordskiftet? Det kommer blant andre utenriksminister Anniken Huitfeldt og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til Pressens hus for å diskutere.

Mange kvinner som blir trakassert og truet på nett eller i det virkelige liv, blir skremt til taushet. Det blir ubehagelig å ytre seg, de kjenner at de mister ytringsfriheten sin. Men hva skjer med demokratiet dersom halve befolkningen trekker seg ut av det offentlige ordskiftet?

Dette vil vi snakke om på et åpent møte i Pressens hus på kvinnedagen 8. mars kl. 14.30. Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Meld deg på her. 

Sammen med utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar Pamela Moriniere fra Den internasjonale journalistføderasjonen, IFJ, og en representant for den Oscar-nominerte indiske dokumentaren “Writing with Fire”, i en samtale om hvordan hat kan hetse kvinnene ut av debatten, men også hvordan de kan ta opp kampen.

Lar vi oss skremme av hat og hets her hjemme? Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen inntar podiet sammen med NJs sikkerhetsekspert, Trond Idås, og forfatter og journalist Shazia Majid.

Journalist Gro Holm leder samtalene og stiller de vesentlige spørsmålene.

Arrangementet blir strømmet!

Etterpå, ca. kl. 16.00, viser vi dokumentaren «Writing with Fire», én av fem kandidater til årets Oscar-pris for beste dokumentar.