Skip to main content
Din mediedag
Niklas Hart, Iark

Din mediedag

 • Dato og tid:
  8. november kl. 10-13
 • Hvor:
  Pressens hus, Ytring
 • Pris:
  Gratis, krever påmelding
 • Åpent for:
  Elever i første videregående trinn
 • Arrangør:
  Mediekompasset, Mediebedriftenes Landsforening, Pressens hus

Tirsdag 8. november får videregåendeelever et unikt innblikk i hvordan mediebransjen jobber og prioriterer, når representanter fra pressen møter dem i Pressens hus – fysisk og digitalt.

Hvordan jobber bransjen for å nå elever i skolene? Hvorfor er egentlig kildekritikk så viktig – og hvordan gjør man det? Hvilke prioriteringer ligger bak når pressen lager saker eller poster i sosiale medier? Og hva bør det neste hovedoppslaget i Framtida.no bli? Alt dette får elevene være med på, samtidig får de muligheten til selv å gjøre vurderinger og prioriteringer. Kanskje er det ikke så langt fra skolebenken til å bli en del av mediebransjen. Ferske lærlinger forteller fra scenen om sine erfaringer.

I salen sitter elever fra Elvebakken videregående skole i Oslo, men klassen din er velkommen til å følge hele eller deler av sendingen digitalt. Påmeldingslenke og lenke til sendingen kommer.

Program:

10:00-10.05      Velkommen ved Veslemøy Rysstad, Mediekompasset og Trine Ohrberg Mediebedriftenes Landsforening

10.05-10.30      Generasjonskløften og journalistikk på unges premisser ved konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt, Marte Ingul, Amedia

10.30-10.55      SoMe for mediebedrifter og journalistspirer ved Eirin Larsen, SoMe-sjef i Dagens Næringsliv

10.55-11.10      Kildekritikk på en-to-tre ved Tenk ved nestleder Vilde Kaasen Krogsrud, Tenk

Lunsjpause

11.40-11.42      Videohilsen fra ungdomsredaksjonen i Fredriksstad Blad

11.42-12.35      Redaktør Andrea Rygg Nøtvedt, Framtida.no. Om nyhetskriteriene, redaksjonsmøte fra scenen der en journalist pitcher en sak. Oppgave til salen: Finn en i idé til en sak de mener at Framtida.no bør lage. Det beste forslaget blir produsert av redaksjonen i Framtida.no

 • Hva er vinkelen?
 • Hva er kildene?
 • Forslagene blir samlet inn via Mentimeteravstemming – hvilken sak skal bli toppsak i Framtida.no?

12.35-12.50      Fra lærling til fast jobb hos TV 2 Skole. Slik jobber vi! Sigve Resaland UX Utvikler og Sebastian Mølen Møst, redigerer kom begge rett fra videregående. Intervjues av Trine Ohrberg, Mediekompasset/MBL.

12.50-12.52      Videohilsen fra fersk lærling i Østlandsposten

Se også medielabben.no/medieyrker