Skip to main content
Bli en bedre mobilfotograf

Bli en bedre mobilfotograf

 • Dato og tid:
  23. august 2023
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  Medlem av norsk presseorganisasjon: Kr 4 900 Andre deltakere: Kr 6 900
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Institutt for journalistikk

Hvorfor ta dette kurset?

Det beste kameraet du kan ha, er det kameraet du har med deg. Det er uansett ikke kameraet som tar bildene dine. Det er det du som gjør. Evnen til å ta gode bilder handler om å kunne se motivet, fange lyset og at bildene er en del av den journalistiske formidlingen. Det tekniske skal ikke være et hinder, men noe man mestrer uten å tenke på det. Mobiltelefonens kamera har mange muligheter.

Dette lærer du:

 • Mobilkameraets begrensninger og muligheter: Mobilkameraets automatikk er fantastisk og gjør mye av den tekniske jobben for deg, men det er du som ser motivet og tar bildene. Hvordan utnytte automatikken og mobilkameraets lille formfaktor til din fordel.
 • Se lyset: Å fotografere handler om å fange lys slik at bildene dine formidler det du ønsker. Lys er så mye og ulike lyskilder har ulike utfordringer og muligheter.
 • Komponere bildet: Slik skaper du bedre komposisjon, som fanger betrakterens oppmerksomhet og gjør at bildene blir lettere å «lese».
 • Fotografere mennesker: Hvordan får du bedre bilder av menneskene du fotograferer
 • Aktive bilder: Norske aviser er full av statiske bilder av kildene som er intervjuet. Hvordan få mer aktive bilder av intervjuobjektet når man er alene på jobb, med mobiltelefonen som kamera.
 • Slik redigerer du bildene dine: I app-butikken vrimler det av ulike verktøy som skal hjelpe deg med å etterbehandle bildene. Vi tar for oss én av de som både er enkel å bruke, men har avansert funksjonalitet.

Praktisk informasjon

Deltagerne må selv ha med:
Du må ha en pc og en mobiltelefon med kamera.Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

På dette kurset lærer du det som er det viktigste for at du skal kunne fokusere helt på innholdet.

Kursleder

Jan Johannessen

Kursholder og daglig leder i Never Ending Story. 

Bio:
Jan Johannessen har jobbet som fotojournalist for norske og internasjonale mediehus i over tretti år, og vunnet en rekke priser for bildehistoriene sine.
Han har tidligere vært en av flere primus motorer for Dokfestivalen i Fredrikstad.
Han mener det er det journalistiske innholdet og ikke det tekniske utstyret som er viktig i arbeidet med visuell journalistikk, og bruker selv flittig mobilkameraet når han fotograferer.
I dag driver han selskapet Never Ending Story som leverer tjenester innen film, foto og visuell rådgivning og kursvirksomhet.

Har du spørsmål, ta kontakt på kurs@ij.no.