Skip to main content
Nobel-vorspiel: Journalism masterclass og fredsfoto i verdensklasse

Nobel-vorspiel: Journalism masterclass og fredsfoto i verdensklasse

 • Dato og tid:
  Torsdag 8. desember 2022
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, 0154 Oslo
 • Pris:
  Gratis
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Pressens hus, Institutt for Journalistikk, SKUP og Faktisk.no

Vi inviterer til Nobel-vorspiel på Pressens hus, hvor journalister og faktasjekkere fra ulike deler av verden deler sine erfaringer. Deretter blir det “artist talk” med Magnum-fotograf, Rafal Milach.

Skup, Faktisk.no og Institutt for journalistikk (IJ) arrangerer Oslo Peace Masterclass for inviterte og tilreisende internasjonale journalister i forkant av Nobels fredsprisutdelingen i Oslo Rådhus. Deler av masterclassen er åpen for alle torsdag 8. desember. Seminaret er støttet av Utenriksdepartementet. Begge seansene ledes av Aftenpostens journalist, Kristoffer Rønneberg.

Åpent arrangement og webinar: 

1300-1500: Erfaringene til journalister og faktasjekkere fra Ukraina, Russland og Hviterussland. Og hvordan takle utfordringer som journalist.
Sesjonen vil også streames.

1500-1530: Pause. Baren åpner.

1530-1600: Magnum-fotograf Rafal Milach er en av flere som viser sine bilder under fredsprisutstillingen, “Nobody plans to give up”, på Nobels Fredssenter. Milach kommer for å fortelle om arbeidet sitt i grenseland mellom aktivisme og dokumentar. Les mer her!

1600-1800: Sosialt arrangement på Pressens hus. Vi inviterer til førjulsmingling. Åpent for alle.

Både workshopen og seminaret vil fokusere på verktøy og metoder for journalister og redaktører som jobber under utfordrende forhold. Eksempler på verktøy er faktasjekking og verifisering, dokumentsøk, gransking og grenseoverskridende samarbeid. Journalism Masterclass har som mål å gjøre journalistikken sterkere.

I år ble Nobels fredspris delt ut til tre menneskerettighetsforkjempere, Aljes Bjaljatski fra Hviterussland, organisasjonen Memorial fra Russland og Senter for borgerlige friheter i Ukraina. Som en anerkjennelse for deres arbeid, og om pressens rolle i å forsvare menneskerettighetene i de tre landene, arrangeres Oslo Peace Journalism Masaterclass i dagene frem til prisutdelingen 10. desember.

Oslo Peace Journalism Masterclass ble først arrangert i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris til de to redaktørene Maria Ressa fra Filippinene og Dimitrij Muratov fra Russland i 2021.