Skip to main content
Trygg bruk av AI for journalister og redaktører

Trygg bruk av AI for journalister og redaktører

 • Dato og tid:
  8. november 2023
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  Medlem av norsk presseorganisasjon: Kr 4 900 Andre deltakere: Kr 6 900
 • Åpent for:
  Alle
 • Arrangør:
  Institutt for journalistikk

Hvorfor ta dette kurset?

I dette kurset vil vi dykke ned i hvordan kunstig intelligens kan brukes på en sikker og effektiv måte for å utvide og forbedre journalistikken. Vi vil dekke alt fra grunnleggende konsepter i kunstig intelligens, hva generativ kunstig intelligens egentlig er, og til hvordan du kan bruke det i daglig arbeid.

Etikken er kritisk når du benytter deg av maskinlæring og kunstig intelligens, og du får en innføring i hvilke regler norsk presse nå har for bruk av disse.

Vi vil vise fram noen av de morsomme, nyttige og lærerike verktøyene som finnes der ute.

Dette lærer du:

 • Du lærer grunnleggende om AI.
 • Du vil få en forståelse av hva en språkmodell er og hvordan den fungerer.
 • Hva det vil si å trene en AI-modell, og hvorfor det er en fordel å kunne gjøre dette lokalt.
 • Om potensielle sikkerhetsutfordringene ved bruk av AI, inkludert hvordan du kan sikre dataene dine, og hvordan du kan sikre at personvernet og redaksjonens interesser blir ivaretatt.

Praktisk informasjon

Dette kurset passer for journalister, redaktører og andre redaksjonelle medarbeidere som ønsker å utnytte kraften i AI for å forbedre journalistikken og gjøre redaksjonen mer effektiv. Ingen tidligere erfaring med AI er nødvendig, men det er lurt om du har erfaring med digitale verktøy, for kurset vil dekke alt fra grunnleggende konsepter til hvordan man bruker AI i praksis.

Deltagerne må selv ha med egen pc.

Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Har du spørsmål, ta kontakt på kurs@ij.no.

Kursleder

Henrik Brattli Vold, kursholder og fagmedarbeider IJ.

Bio: Henrik har tidligere jobbet som innholdsutvikler og prosjektleder i NRK Sport, hvor han har brukt data og innsikt til å drive forbedringer og innholdsutvikling. Med sin erfaring og praktiske tilnærming til data og innsikt, er Henrik godt plassert til å gi deg de verktøyene du trenger for å bli mer data-drevet i din journalistiske praksis. Hans råd og veiledning vil være uvurderlig for alle som ønsker å utnytte kraften i data og innsikt for å forbedre deres journalistikk.