Kurs i konstruktiv journalistikk
Foto: Unsplash

Kurs i konstruktiv journalistikk

 • Dato og tid:
  30. august kl 09.00
 • Hvor:
  Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
 • Pris:
  3900
 • Åpent for:
  Alle journalister og historiefortellere
 • Arrangør:
  Institutt for Journalistikk

Journalister skal avdekke kritikkverdige forhold. Men de kan også finne løsninger på problemene. På dette kurset lærer de det. Slik journalistikk kaller vi konstruktiv og løsningsorientert. Den gir et sannere bilde av verden, enn den som bare peker på alt som er galt.  

Det er viktig å fortelle om mobbing i skolen, men det er like viktig å fortelle om skoler der de har redusert problemet. Hva gjorde de der? Hva kan andre skoler lære av dette? Det er også viktig å fortelle om sult og nød i fattige land, men faktum er at disse problemene rammer stadig færre. Hva skjedde? Hvilken politikk virket? Er det håp for verden?  

Deltakerne på dette kurset lærer – av blant andre NRK-medarbeider Vigdis Holmaas, som har skrevet boka Konstruktiv journalistikk – å bli mer konstruktiv. De får se gode eksempler, og øve seg på å finne løsninger selv. 

Kurset går over én hel dag, og består av forelesninger, diskusjoner og egeninnsats – alt på nettet via Teams. Deltakerne tar med seg problemer eller konkrete saker som de ønsker å finne løsninger på. 

Kursledere:

Vigdis Holmaas er journalist og vaktsjef i NRK, der hun har jobbet siden 1988. Hun er forfatter av boka Konstruktiv journalistikk. 

Trygve Aas Olsen er fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk. Han har tidligere blant annet vært journalist i Dagbladet, redaktør i fagbladet Journalisten, redaksjonssjef i Dagens Næringsliv og skriver i dag mediekritiske kommentarer i Medier24.